Home

Home


Mag ik mezelf aan u voorstellen?

Mijn naam is Rachel Kuipers en ik schilder non-visueel en intuïtief met bijenwas (ook wel Encaustic Art genoemd).

Wanneer mijn oogproblemen toenemen en mijn visuele uitdaging steeds groter wordt, kom ik obstakels tegen op mijn pad naar blindheid. Die hindernissen dwingen mij anders te kijken, met een positieve blik op mijn “nieuwe” leven. Het dwingt mij om meer in contact te komen met mijzelf. Andere zintuigen bewuster in te zetten en écht te leren voelen. Mijn intuïtie ontwikkelt zich en langzaam krijg ik voldoende vertrouwen mij aan te passen en open te stellen voor nieuwe ervaringen. Niet altijd makkelijk, maar gelukkig vind ik een uitlaatklep:

Encaustic Art. “Feelingz By Rachel” is geboren.

Zodra ik het wasblokje verhit en de was vloeiend zijn weg vindt, voel ik de spanning van mij afglijden. De kleuren vloeien, structuren ontstaan.

 

Ik volg mijn intuïtie, mijn gevoel. De was vloeit en ik volg… Het is soms bijna meditatief, een soort van flow. Het is controle loslaten, vertrouwen, voelen en ontdekken wat er ontstaat. 

Na het schilderen, maak ik foto’s die ik sterk kan vergroten, zodat ik visueel nog een beetje mee krijg van wat ik heb gecreëerd. En dan blijkt bijenwas vaak een spiegel van de ziel te zijn. In mijn schilderingen ontmoet ik mijzelf. Soms confronterend, maar het laat mij ook mogelijkheden zien, die ik eerder nog niet zag.

De afgelopen jaren heb ik mogen ontdekken dat Encaustic Art ontmoetingen en verbindingen legt met anderen.

Regelmatig ervaar ik de oprechte verwondering van mensen wanneer zij mijn werken aanschouwen. De kleuren, patronen, vormen of lijnen prikkelen de geest en raken soms de ziel. Een groter compliment dan dat, kan ik dan ook niet krijgen. Het legt een basis voor oprechte emoties, gesprekken en ontmoetingen.

Warme groet,

Rachel

error: Content is protected !!